A munkaerő-közvetítéssel és –kölcsönzéssel foglalkozó svájci központú Adecco Stefano Longot nevezte ki a magyar leányvállalat élére. Az új ügyvezető Vég Ottót váltotta, aki 2009 óta vezette a céget. A hét magyarországi vidéki irodával működő HR-szolgáltató 2015-öt az utóbbi évek egyik legmagasabb, 13,8 milliárd forintos nettó árbevételével zárta, ám adózott eredménye 283 millió forint veszteséget mutatott.

Az olasz nemzetiségű Stefano Longo Trentoban diplomázott közgazdász szakon 1997-ben. 1998-ban csatlakozott az Adecco Csoporthoz. Karrierje során többféle pozíciót töltött be. Nemzetközi pályafutása 2003-ban indult a cégnél, főképp Közép- és Kelet-Európában tevékenykedett ügyvezető igazgatóként előbb Ausztriában, Csehországban, később pedig Bulgáriában, majd Kelet-európai operációs igazgatói pozícióban dolgozott.

Magyarországgal először 2008-ban került kapcsolatba, amikor is az ország a régiós felelősségi körébe tartozott. Az elmúlt 3 évben a Global IT szervezet tagjaként Stefano felelt az Adecco Csoport CRM rendszerének fejlesztéséért, melyet 20 országban vezettek be, és melyet több ezer kolléga használ.

A top 3-ban a kölcsönzők között, erősödtek közvetítésben

Az Adecco a munkaerő-kölcsönzők toplistáján tavaly a 3. helyen zárt a Prohuman 2004 és a Trenkwalder mögött. Előtte évben ugyanezen a pozíción végzett a Budapest Business Journal összeállítása szerint.

Az Adecco Magyarországon a budapesti központon kívül hét vidéki városban van jelen saját irodával (Győr, Székesfehérvár, Gyöngyös, Kecskemét, Miskolc, Tatabánya, Szombathely.

Tavaly 13,8 milliárd forint bevétel, 283 millió forint veszteség

A munkaerő-közvetítő között a hetedik helyen volt található, ami két pozíciós javulást jelent 2014-hez képest. Ráadásul a közvetítésből származó árbevételt 282 millió forintra növelték 197 millióról.

A magyar leányvállalat pénzügyi adatait nézve látható, hogy az utóbbi három évben folyamatosan nőtt az árbevétel, igaz, 2014-ben és 2015-ben már veszteséget termelt a cég, tavaly 283 millió forintot az Opten céginformációs rendszer adatai szerint.