Magyarországra, Csehországba vagy Lengyelországba szeretne toborozni üzleti szolgáltatóközpontokba? Jön az első regionális virtuális állásbörze a CareerCall.eu oldalon 2017. október 30. és november 12. között.

A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki – derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából. A fluktuáció csökkentése a hatékonyabb toborzási módszerek alkalmazása mellett az utánpótlásképzés fejlesztésével, a gyakornoki munkakörökhöz kapcsolódó mentorprogramok bevezetésével érhető el.

Több ezer nyelveket beszélő frissdiplomás, jó munkabér/megélhetési költség arány, repülőtér, „A” kategóriás irodák. Debrecen egyebek mellett így csábítja a városba a shared service centereket. Eddig 6 üzleti szolgáltatóközpont (IT Services, Epam, NI, BT, Transcosmos, Flowserve) telepedett meg, 3 ezer munkatársat alkalmaz. A város újabb egységek érkezésére számít. Ennek ágyaz meg egy épülő A+ kategóriás irodakomplexum, jövőre pedig indul az angol nyelvű Nemzetközi Iskola a családtagok kényelmére. Helyszíni riportunk.

A brit-holland hátterű, fogyasztási cikkeket gyártó multi két évvel ezelőtt nagy dobásra szánta el magát. Úgy döntöttek, a toborzás első fázisát teljesen automatizálják. Csak az utolsó szakaszban találkozik „élő toborzó” az esélyes pályázókkal. A cég észak-amerikai HR alelnöke a Business Insider lapnak beszélt az utóbbi egy  év tapasztalatairól.

Milyen kihívások várnak a kiválasztással foglalkozó cégekre? Miért nem hatékony a kizárólag sikerdíjas konstrukció? Erről esett szó a Kennedy Executive Search és az Ikelosz Kft. szakmai reggelijén.

A Budapest Business Journal idén tavasszal is összeállította a hazai munkaerő-közvetítő és –kölcsönző cégek toplistáját. A kölcsönzők sorrendje stabilabb. A közvetítők élmezőnyében sincs változás, kisebb meglepetések azért akadnak.

A rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára. Az alapfizetés csupán a harmadik. A víziónál fontosabb az őszinte kommunikáció. A PwC Magyarország közel 13000 középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő munkahely-választási preferenciáit tárta fel 2016 novembere és 2017 márciusa között. Az autóipari cégek közül élen vonzerőben az Audi, a beszállítók közül a Bosch.

Új helyszínen a Budapest Sportarénában kerül sor március 8-9-én a HVG Állásbörzére. A rendezvény egyik nagy dobását a Knorr-Bremse szolgáltatta, amely elhozta a tavaly ősszel Hannoverben bemutatott önjáró kamiont, amelybe több alkatrészt is fejleszt. A HR Spirit is kint járt. Íme néhány pillanatkép.