A múlt héten rendezték a legnagyobb magyarországi állásfórumot, a HVG Állásbörzét a budapesti Papp László Sportarénában. Ki hogyan próbálta meg felkelteni az álláskeresők figyelmét? A standszépségversenyt a Thyssenkrupp Presta nyerte, a kreatív aktivitás kategóriában a Givaudan és a rendezvény egyik meglepetése, a MÁV Csoport győzött. Employer branding 25 fotónkon.

A hazai üzleti szolgáltatóközpontokat bemutató sorozatunk első részében augusztusban Debrecenbe, most pedig Szegedre látogattunk el. Az apropó a British Petroleum (BP) új irodájának megnyitója. Ha már ott voltunk, felmértük a helyi SSC-s piacot. Mely cégek jöttek eddig? Mit tesz a város az SSC-k idecsábításáért? Beszéltünk a város alpolgármesterével, az IT Services és a Provident helyi képviselőjével, és persze beleszippantottunk a város hangulatába.

A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki – derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából. A fluktuáció csökkentése a hatékonyabb toborzási módszerek alkalmazása mellett az utánpótlásképzés fejlesztésével, a gyakornoki munkakörökhöz kapcsolódó mentorprogramok bevezetésével érhető el.

Több ezer nyelveket beszélő frissdiplomás, jó munkabér/megélhetési költség arány, repülőtér, „A” kategóriás irodák. Debrecen egyebek mellett így csábítja a városba a shared service centereket. Eddig 6 üzleti szolgáltatóközpont (IT Services, Epam, NI, BT, Transcosmos, Flowserve) telepedett meg, 3 ezer munkatársat alkalmaz. A város újabb egységek érkezésére számít. Ennek ágyaz meg egy épülő A+ kategóriás irodakomplexum, jövőre pedig indul az angol nyelvű Nemzetközi Iskola a családtagok kényelmére. Helyszíni riportunk.

A brit-holland hátterű, fogyasztási cikkeket gyártó multi két évvel ezelőtt nagy dobásra szánta el magát. Úgy döntöttek, a toborzás első fázisát teljesen automatizálják. Csak az utolsó szakaszban találkozik „élő toborzó” az esélyes pályázókkal. A cég észak-amerikai HR alelnöke a Business Insider lapnak beszélt az utóbbi egy  év tapasztalatairól.

Milyen kihívások várnak a kiválasztással foglalkozó cégekre? Miért nem hatékony a kizárólag sikerdíjas konstrukció? Erről esett szó a Kennedy Executive Search és az Ikelosz Kft. szakmai reggelijén.

A Budapest Business Journal idén tavasszal is összeállította a hazai munkaerő-közvetítő és –kölcsönző cégek toplistáját. A kölcsönzők sorrendje stabilabb. A közvetítők élmezőnyében sincs változás, kisebb meglepetések azért akadnak.

A rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára. Az alapfizetés csupán a harmadik. A víziónál fontosabb az őszinte kommunikáció. A PwC Magyarország közel 13000 középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő munkahely-választási preferenciáit tárta fel 2016 novembere és 2017 márciusa között. Az autóipari cégek közül élen vonzerőben az Audi, a beszállítók közül a Bosch.

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben.