• Szeged a BP-vel nagyott dobbantott - SSC világ Magyarországon (2.)

  A hazai üzleti szolgáltatóközpontokat bemutató sorozatunk első részében augusztusban Debrecenbe, most pedig Szegedre látogattunk el. Az apropó a British Petroleum (BP) új irodájának megnyitója. Ha már ott voltunk, felmértük a helyi SSC-s piacot. Mely cégek jöttek eddig? Mit tesz a város az SSC-k idecsábításáért? Beszéltünk a város alpolgármesterével, az IT Services és a Provident helyi képviselőjével, és persze beleszippantottunk a város hangulatába.

 • "Debrecenben nincs munkaerőhiány" - SSC világ Magyarországon (1.)

  Több ezer nyelveket beszélő frissdiplomás, jó munkabér/megélhetési költség arány, repülőtér, „A” kategóriás irodák. Debrecen egyebek mellett így csábítja a városba a shared service centereket. Eddig 6 üzleti szolgáltatóközpont (IT Services, Epam, NI, BT, Transcosmos, Flowserve) telepedett meg, 3 ezer munkatársat alkalmaz. A város újabb egységek érkezésére számít. Ennek ágyaz meg egy épülő A+ kategóriás irodakomplexum, jövőre pedig indul az angol nyelvű Nemzetközi Iskola a családtagok kényelmére. Helyszíni riportunk.

 • Merre tart a hazai SSC szektor? - interjú Ránki-Kovács Richárddal

  Az iparágat erőteljesebben megmutatni a közvéleménynek, egyetemi szintre vinni a képzést, támogatni az innovatív megoldásokat, növelni a tagbázist és pezsgő közösségi életet teremteni a tagvállalatok között, illetve a szektoron belül. E fő célok vezérlik a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség új vezetését. Májusban G. Nagy Balázs vette át az elnöki posztot, miután a szervezet „szülőatyja”, Suhajda Attila 12 év után elengedte gyermekét, nem pályázott újra. A magyar üzleti szolgáltatóközpontok jövőjéről és a HOA által kínált lehetőségekről Ránki-Kovács Richárd ügyvezető igazgatót kérdeztük.

 • Milyenek a fizetések az SSC-kben?

  A Hays fejvadász cég tavasszal készített összeállítást szakterületenként a Magyarországon – főleg multinacionális ügyfeleik – körében kínált fizetésekről. Ebből már idéztünk korábban. Most a hazai üzleti szolgáltatóközpontok (a szaknyelvben shared service centerek) fizetéseiből szemlézünk néhányat a „The 2017 Hays Salary Guide” című kiadványból.

 • HR Portré: Szende Csaba – Eaton

  Az amerikai Eaton regionális üzleti szolgáltató központjának HR igazgatója. A közel másfél éve indult és mára 200 munkatárssal működő budapesti egység az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) alkotta régió támogatásáért felel. Csaba HR mesterdiplomáját Pécsett szerezte, mellette posztgraduális jogi képzést végzett munkajogi területen. Pályafutását tanácsadói oldalon kezdte, majd vállalati részen folytatta, két üzleti szolgáltató központ kiépítésében is részt vett. Válaszaiból kitűnik, a legnagyobb szakmai kihívást a technológiai fejlődés kiaknázásában és az ehhez való alkalmazkodásban látja.

 • „Egy forgószél felkapott” – portré az év SSC menedzseréről

  Első alkalommal díjazta a szakma a shared service center szektor legjobbjait egy ünnepélyes gálán. Az „Év SSC menedzsere” kategóriát Szmolinka Zsolt nyerte, aki a Merlin IT debreceni egységét építette fel szinte a nulláról 350 főre. Ki is ő? Hogyan került a pályára? Miként látja a szektor helyzetét? Portré.

 • Itt vannak az SSC-k legjobbjai – BT, Tata, Szmolinka Zsolt

  Első alkalommal díjazták a magyar gazdaság húzóágazatának számító szolgáltatóközpontok legjobbjait. A „Shared Services Gálán” a díjakat a British Telecom, a Tata Consultancy Services, valamint Szmolinka Zsolt, a Merlin-IT Hungary vezetője vehette át.

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben.