Bonyhádon nőtt fel, Pécsett végzett HR szakon és még egyetemistaként, 2006-ban csatlakozott a magyarországi Boschhoz. Az utóbbi tíz évet egy egyéves mohácsi kitérő kivételével a német hátterű ipari vállalatnál töltötte. Felesége is itt dolgozik. 27 évesen már menedzseri szintre jutott, 2015 óta pedig ő a magyarországi HR vezető. Szenvedélye az autóversenyzés, kedvenc pihenőhelye Dél-Olaszország. Rovatunkban Somogyi András.

18 évesen autósiskolában tanulta meg, hogy vezetőként akkor is használja a visszapillantó tükröket, ha előre megy. Ezt azóta a munkahelyen is alkalmazza. Szakmája jövőjéről elmondta, eddig a HR üzleti fókuszú megközelítésén volt a hangsúly, a következő időszaknak az emberközpontú HR-ről kell szólnia. Németh Zoltán 45 éves, Székefehérváron él, két fiúgyermek (8, 10 évesek) édesapja. Kiderült, nemrég fiai egyik 9 éves barátjától is tanult valamit időgazdálkodásból.

A kereskedelemből váltott HR-re, 6 éve a Provident pénzügyi szolgáltató HR igazgatója. Kétszer nyerte el vállalatával a „Legjobb munkahely” díjat. Jelenleg a cég elkötelezettséget, HR brandet és munka-magánélet egyensúlyt építő Jól-lét stratégiáján dolgozik. Szakmája jövőjéről azt tartja, hogy csak azok a HR-területek maradnak”házon belül”, amelyekben magas az üzleti tudás. Jól működő időgazdálkodási fogását is megosztja. Szabadidejében fiai futballmeccseire jár "nem csendes szurkolóként", kedvenc nyaralóhelye pedig a horvát Rovinj.

Marketingből váltott a HR-re és a svájci központú Nestlénél nyolc év alatt ért vezetői posztra. Most éppen azon dolgozik, miként tudja cégével az alternatív foglalkoztatási formákat beépíteni a működésbe, és ezzel együtt megőrizve a nagyvállalati forma nyújtotta előnyöket. Verő Barbara elárulta, stratégiai ötletei a zuhany alatt születnek. A kikapcsolódáshoz pedig ott van a futballpálya széle, ahol gyermekei meccseit követi. Persze ekkor is figyeli az edzőt, a csapatdinamikát, a gyerekek vezetésének apró trükkjeit. Konkrét képe van arról, milyen lesz szakmája 10 év múlva.

Képzési területről lépett elő HR vezetővé, dolgozott holland, német hátterű vállalatoknál, 2008 óta az osztrák tulajdonú pénzintézet alkalmazásában áll. Ráczné Szőke Ildikó válaszaiból kitűnik, hogy a szolgáltatói alapú vezetői szemléletben hisz, szerinte az emberi tényező teljesen nem váltható ki a HR-ben gépekkel. Ha nem a HR-ben dolgozna, akkor egy jótékonysági szervezetet erősítene. A tavalyi rendezvények közül a HR Festet emeli ki. A következő két évre egyik szabadidős célja az Országos Kék Túra bejárása a Zempléntől a Kőszegi-hegységig. Portré rovatunkat 2017-re új kérdésekkel frissítettük.  

Közel húsz éve dolgozik a dm drogérialáncnál, és máig minden nap talál a munkában inspirációt főleg kollégáinak köszönhetően. 50 üzlet értékesítéséért felel, 12 fős HR csapatot irányít és a beszerzési csapat egy résznek munkáját is koordinálja. A legnagyobb kihívásnak a munkaerőhiányt tartja a kereskedelemben, a munkahelyen pedig az szabadság és felelősség a jelszava. Érden él férjével és 10 éves kislányával, ám máig kötődik szülővárosához, Szombathelyhez. Portré rovatunkban Csoknyainé Horváth Gertrud.

A közel 7 000 munkavállalót foglalkoztató Auchan Magyarország Kft. humán erőforrás igazgatója. Az Auchannál töltött több mint húsz év alatt dolgozott többek között osztály- és szektorvezetőként, korábban a bérezésért, juttatásokért és a mobilitásért felelt a francia nagyvállalatnál. Részt vett az első magyarországi Auchan áruház megnyitásában is. Tapasztalata szerint a HR-ről való gondolkodásmód nagyot változott az elmúlt 10-15 évben, és a humán tőke minden nagyvállalat jövőjének stratégiai alapja.

Az amerikai Eaton regionális üzleti szolgáltató központjának HR igazgatója. A közel másfél éve indult és mára 200 munkatárssal működő budapesti egység az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) alkotta régió támogatásáért felel. Csaba HR mesterdiplomáját Pécsett szerezte, mellette posztgraduális jogi képzést végzett munkajogi területen. Pályafutását tanácsadói oldalon kezdte, majd vállalati részen folytatta, két üzleti szolgáltató központ kiépítésében is részt vett. Válaszaiból kitűnik, a legnagyobb szakmai kihívást a technológiai fejlődés kiaknázásában és az ehhez való alkalmazkodásban látja.